DELTABEAM staal-betonligger

DELTABEAM is een geïntegreerde en brandwerende staal-betonligger, toepasbaar voor het ontwerpen van slanke vloerconstructies. De ligger kan worden gecombineerd met elk type betonvloer, maar veelal wordt de combinatie met kanaalplaat- of breedplaatvloeren toegepast. DELTABEAMs zijn sinds 1990 wereldwijd toegepast in beton- en staalconstructies van meer dan 10.000 gebouwen.

DELTABEAM staal-betonligger
Productinformatie
Ontwerpinformatie Deltabeam
Videos

Met DELTABEAM kunt u grote overspanningen realiseren met een minimaal aantal kolommen. Hierdoor is een ontwerp met grote, vrije en open ruimtes mogelijk! De ligger is een zeer praktische oplossing en wordt vaak toegepast in gebouwen met meerdere verdiepingen, zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen, hotels, onder- en bovengrondse parkeergarages, winkelcentra en woongebouwen.

DELTABEAMs worden tegelijk met de voegen van de kanaalplaatvloeren volgestort met beton. Bij breedplaatvloeren wordt de DELTABEAM tegelijk met de betonnen toplaag volgestort. Doordat de ligger is samengesteld uit staal en beton, kunnen er grote overspanningen worden gemaakt. 

 

Voordelen van DELTABEAMs

DELTABEAMs hebben vele voordelen en beantwoorden aan de eisen van industrieel bouwen. De balken zijn snel en gemakkelijk te monteren met gestandaardiseerde verbindingen, maar worden altijd specifiek voor het project ontworpen.

Met speciaal aan de DELTABEAMs geprefabriceerde bekisting heeft u de mogelijkheid gebogen gevels, diverse vormen en overstekken te maken. Doordat DELTABEAMs geïntegreerd worden toegepast, ontwerpt u slanke vloeren en wordt de constructiehoogte van de vloer geminimaliseerd en de verdiepingshoogte gemaximaliseerd. Een vlakke onderzijde van de vloer maakt het monteren van technische installaties eenvoudiger en goedkoper.

DELTABEAMs kunnen ontworpen worden met een ingebouwde brandwerendheid tot 180 minuten. Dit is in meerdere grootschalige brandtesten bewezen en gevalideerd door Efectis Nederland. Hierdoor hoeft er  géén extra brandwerende bekleding op de DELTABEAM aangebracht te worden. Voor een vloerontwerp met DELTABEAMs bieden wij u uitgebreide technische ondersteuning tijdens de ontwerpfase van het gebouw.

 

Bevestiging  DELTABEAMs 

DELTABEAMs kunnen zeer goed worden toegepast in combinatie met betonkolommen of -wanden. Indien doorgaande prefab betonkolommen worden toegepast, worden DELTABEAMs enkelvoudig op PCs consoles tussen de kolommen opgelegd. Bij verdiepingshoge kolommen worden DELTABEAMs boven op de kolom vastgezet met ankerbouten.

Als DELTABEAMs worden gecombineerd met staal-beton- of staalkolommen, worden ze aan elkaar bevestigd met een standaard voorziene ankerboutverbinding.

 

DELTABEAMs met kanaalplaat- en breedplaatvloeren

Door het ontwerpen van vloerconstructies met DELTABEAMs en kanaalplaat- of breedplaatvloeren creëert u een strak, vlak en goed uitziend plafond. Door de gaten in de lijfplaten van de DELTABEAMs wordt de koppelwapening aangebracht. Deze gaten kunnen ook voor doorvoer van leidingen en kanalen worden toegepast.

Met DELTABEAMs zijn grotere stramienindelingen mogelijk dan bij betonbalken en THQ-liggers. Mogelijke stramienindelingen zijn bijvoorbeeld 8 x 12 m of 10 x 16 m. De standaard balkhoogtes variëren van 200 tot 600 mm. Diverse balklengtes zijn mogelijk, afhankelijk van de gewenste overspanning. 

 

Opdracht en levering

Bij opdracht verzorgt Peikko de volledige engineering met plattegronden, constructie- en detailtekeningen en de berekeningen van de DELTABEAMs. Na goedkeuring worden de DELTABEAMs in productie genomen en volgens overeengekomen datum op de bouwplaats geleverd.

 

Contact Peikko

Voor vragen bel ons kantoor of vul het formulier “Vraag het Peikko” in.

Vraag het Peikko
Verkoop
Technische Ondersteuning
Feedback form deactive. Please contact us directly.
Peikko kantoren