Peikko’s PSB® Kopankers versimpelen het verbinden van wapening

Het PSB® Kopanker bestaat uit een geribbelde staaf en een keuze uit gesmede ankerkoppen aan één of beide uiteinden. Hierdoor kunnen gebruikers de wapeningsdetaillering optimaliseren en de congestie van de wapening in verbindingsgebieden verminderen.

Vanwege het ontwerp en de eenvoud kunnen PSB® Kopankers eenvoudig en snel worden geïnstalleerd zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Het product kan horizontaal of verticaal worden georiënteerd en over het algemeen geoptimaliseerd worden voor de beschikbare ruimte. Het ontwerp vermijdt de noodzaak van versterkingslussen in detailgebieden en vermindert de verankeringslengtes in vergelijking met rechte wapening.

Het PSB® Kopanker kan overal worden gebruikt waar wapeningverankering nodig is om de voegdetails te verbeteren of voor eenvoudige installatie op een bouwplaats. De vele toepassingen in betonelementen omvatten funderings- en vloerplaten, kolommen, funderingen, muren, balken, framehoeken en consoles.

Het PSB® Kopanker is ETA (European Technical Assessment) beoordeeld en CE-gemarkeerd. Het voldoet aan alle normen en eisen met betrekking tot mechanische-, brand- en corrosiebestendigheid.

Voor uitgebreide informatie over PSB® Kopanker, zoals informatie over  weerstand en alle andere aspecten van prestaties, gebruikte materialen, afmetingen, betonkwaliteiten en modelopties, raadpleegt u de Peikko Technische Handleiding.

Bekijk de productpagina voor meer informatie

Een nieuw Peikko White Paper: Headed Anchors - fast, safe and efficient anchorage to concrete.


In verband met de lancering van dit nieuwe product, hebben we ook een nieuwe Peikko White Paper gepubliceerd om u een diepere inkijk in het onderwerp te geven. Ankers met kop bieden meerdere voordelen ten opzichte van andere verankeringstechnieken, zoals minder congestie van wapening in beton en eenvoudige installatie. Dit nieuwe white paper, mede geschreven door Jakub Mecar en Martina Cesneková, presenteert interessante praktijkvoorbeelden over hoe Peikko's kopankers kunnen worden gebruikt om de meest voordelige oplossingen en toepassingen voor uw bouwprojecten te creëren.

Lees het white paper voor meer informatie