Kademuur Amaliahaven, Maasvlakte, Rotterdam, Netherlands

  • Gebouwtype:
  • Infrastructuur
Volledig Scherm Sluiten

Peikko heeft een werkbezoek gebracht aan de Maasvlakte bij Rotterdam waar Bouwcombinatie Amaliahaven (Hochtief, Ballast Nedam en Van Oord) de kademuur voor de uitbreiding van de Amaliahaven aan het bouwen zijn.

Voor dit gigantische project levert Peikko de PSB dwarskrachtwapening.

Wij vroegen de werkvoorbereider op dit project en andere betrokkenen, wat tot nu toe de ervaring is met de PSB ankers van Peikko.

De werkvoorbereider aan het woord: "De Peikko ankers zijn in de wapening makkelijker te verwerken doordat ze van bovenaf kunnen worden aangebracht. Dit gaat ook aanzienlijk sneller dan standaardbeugels die normaal worden toegepast. Daarnaast hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Door jullie ankers is het mogelijk veiliger te werken."

Voor de dwarskrachtwapening zijn de gebogen PSB-J ankers met enkele kopdeuvel en de rechte PSB ankers met dubbele kopdeuvels voor in de kademuur geleverd. De kademuur wordt in moten van 20 meter lengte op de bouwplaats opgebouwd en wordt in totaal 1.800 meter lang.

Lees verder down-arrow.png

De Peikko ankers zijn in de wapening makkelijker te verwerken doordat ze van bovenaf kunnen worden aangebracht. Dit gaat ook aanzienlijk sneller dan standaardbeugels die normaal worden toegepast. Daarnaast hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Door jullie ankers is het mogelijk een stuk veiliger te werken.

The work planner, Ballast Nedam

Projectinformatie

Projectontwikkelaar:
Port of Rotterdam
Aannemer:
Combinatie Amaliahaven (HOCHTIEF Nederland-Ballast Nedam-Van Oord)
Ingenieursbureau:
CI-Engineers
Architect:
CI-Engineers
Geleverd:
2022/2023
Opgeleverd:
2023

Toegepaste Peikko oplossingen

Contact