Seaport Brewing, Evergem, Belgium

  • Gebouwtype:
  • Kantoorgebouwen
Volledig Scherm Sluiten Street View

Om de groei te kunnen opvangen, besloot Seaport Brewing volgens het principe van stille productie te werken. 

Daarvoor bouwde de brouwerij in Evergem een gloednieuwe productiefaciliteit waar voornamelijk tanks voor bierproductie zullen worden opgesteld.

Het gebouw wordt opgetrokken met kolommen van 26 meter: de ideale lengte om een kolomschoenverbinding toe te passen. Bert Loyson, projectleider bij Valcke Prefab Beton: “Gebouwen met kolommen van deze afmetingen worden bij ons al jaren standaard met deze Peikko oplossing uitgevoerd. De reden is vooral dat we geen schoren moeten plaatsen, want het berekenen, plaatsen en afbreken is bij dergelijke lange kolommen een dure aangelegenheid. Als we geen kolomschoenverbinding zouden toepassen, wordt de werf bovendien voor een groot stuk onbegaanbaar door de vele grote schoren en schoorblokken. Het is dus een erg kostenefficiënte oplossing die een snelle montage toelaat én de werf bovendien veiliger maakt.

De toepassing van kolomschoenverbindingen zijn in dergelijke projecten dus de logica zelve. De jarenlange ervaring van Peikko wordt telkens weer vertaald naar een engineering en service die volledig op de leest van het project en de gebruiker geschoeid is. Hierdoor kunnen hun klanten steeds opnieuw naar alle tevredenheid en binnen de vooropgestelde deadline opleveren.”

Lees verder down-arrow.png

Gebouwen met kolommen van deze afmetingen worden bij ons al jaren standaard met deze Peikko oplossing uitgevoerd.

Bert Loyson, Project leader, Valcke Prefab Beton

Projectinformatie

Projectgrootte:
5100 m2
Projectontwikkelaar:
Seaport Brewing
Aannemer:
Valcke Prefab Beton
Prefabbeton producent:
Valcke Prefab Beton
Geleverd:
2019
Opgeleverd:
2021

Contact