Column Connection

Met de Peikko Designer® kolomverbindingsmodule selecteert u een geschikte combinatie van Peikko-kolomschoenen en ankerbouten voor prefab betonkolommen of ankerbouten voor de verankering van stalen kolommen.

Met de kolomverbindingsmodule kunt u een oplossing vinden voor de capaciteiten en weerstand van een geschroefde kolomschoenverbinding in meerdere belastingssituaties. Het doel is om een oplossing te vinden voor de gecompliceerde belastings- en spanningssituaties in geboute en groutverbindingen tussen kolommen, liggers en funderingen. De belastinggevallen kunnen vanuit Excel worden geïmporteerd, waarna een 2D AutoCAD-tekening gemaakt kan worden.

Login om te downloaden

Het ontwerp

Met de kolomverbindingsmodule kunt u bouten, kolomschoenen en extra wapening ontwerpen met meerdere belastinggevallen en combinaties.

Ontwerp- en capaciteitsresultaten en bijbehorende belastinggevallen worden weergegeven in grafieken, tekst en afdrukbare documenten.

 

Resultaten en rapporten

De kolomverbindingsmodule genereert een rapport met gedetailleerde  berekeningen, aanvullende gegevens voor bijlegwapening en informatie over het benodigde Peikko-installatieframe voor ankerbouten.

U kunt berekeningen maken volgens de ontwerpregels van ETA's, EN Eurocodes met nationale bijlagen en ACI 318.

Afbeeldingen

Meer Peikko Designer® modules

Anchor Plate

Met de Peikko Designer® ankerplaat­module kunt u een geschikte Peikko-ankerplaat berekenen en selecteren uit onze standaard afmetingen, of uw eigen ankerplaat ontwerpen die past bij uw ontwerp.

Punching Reinforcement

Ontwerp ponswapening voor vloerplaten, grondplaten en funderingen.

DELTABEAM SELECT

Hoe slank kan uw vloerontwerp worden met DELTABEAM® ?