500ste rotsverankering voor windturbines in Noorwegen

October, 1, 2019

Wat is hét teken van een succesvol bedrijf? Niet een mooie marketingcampagne, het aantal medewerkers of de omzet, maar ... klanttevredenheid! Een tevreden klant komt terug voor meer en verspreidt het woord. In Noorwegen heeft Peikko haar 500ste rotsverankering voor windturbines geleverd. En dat binnen 3 jaar.

Wind legt Noorwegen geen windeieren

Dit jaar hebben onze funderingsverankeringen een belangrijke mijlpaal behaald: rotsverankering nummer 500 is namelijk een feit. Deze specifieke windturbine is gesitueerd in Geitfjellet wind park in de Sør-Trøndelag regio in midden Noorwegen. Geitfjellet wind park is onderdeel van het Fosen Vind windenergie project. Dit is Europa's grootste onshore windenergie project, bestaande uit zes windparken met een gecombineerde capaciteit van 1,057 MW. Fosen Vind is een consortium bestaande uit Statkraft, TrønderEnergi and BKW. Peikko gaat alle 277 rotsverankeringen voor het Fosen Vind project leveren.

Zelfs al is de windturbine het enige dat echt opvalt op de bouwplaats, dan nog zijn de 500 rotsverankeringen voor Peikko een zeer belangrijke mijlpaal. 500 is niet alleen een nummer, maar tevens ook een symbool voor onze klanttevredenheid. Oplossingen vinden is onze trots. 

Oplossingen die u voordeel opleveren

Peikko is niet alleen trots om rotsverankeringen voor windturbines te mogen leveren, maar ook verschillende oplossingen op dit gebied. We hebben in onze projecten al veel verschillende bodemtypes gezien, waarvan rotsachtig gesteente en zand er twee zijn. We hebben verankeringen geleverd voor windturbines in zowel Kenya als Lapland. We gebruiken geen gestandaardiseerde oplossingen; alles wordt aan de klantbehoeften aangepast. 

Naast dit maatwerk kan Peikko ook complete totaaloplossingen leveren. Peikko maakt het ontwerp, levert de componenten en monteert deze ter plaatse. Onze funderingsverankeringen zijn innovatief en reduceren de benodigde hoeveelheid bouwmateriaal, met beton als voornaamste voorbeeld. De meest gebruikte Peikko turbineverankeringen in Noorwegen reduceren de CO2-uitstoot met 70% vergeleken met traditionele verankeringen. Daarnaast worden belangrijke tijdsbesparingen gerealiseerd met deze innovatieve verankeringsmethode.

Tijdens de bouw van deze honderden windturbines is de doorontwikkeling op het gebied van verankeringen niet gestopt. Dit betekent dat onze klanten in andere markten met geschikte geotechnische condities ook kunnen profiteren van deze kennis en onze producten.

 

Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
See all articles