Vergroot de veiligheid en verminder kosten - door het gebruik van Peikko's COLIFT hijssysteem

August, 23, 2018

Veiligheid is een van de meest belangrijke factoren in onze levens, zowel persoonlijk als professioneel gezien. Toch zijn er situaties waarin we niet alles doen om veiligheid te garanderen.

Het is menselijk om risico's te nemen omwille van gemak. Op een bouwplaats, onder druk van een strak schema, kan dit gemak zich uiten door het gebruik van de dichtsbijzijndste en wellicht te korte hijsvoorziening. Een ander voorbeeld is het net te ver reiken vanaf een hoogwerker om de hijsstang te ontgrendelen. Een ongeluk zit een een klein hoekje.

Less can be more

Op bouwplaatsen is het gebruikelijk om meerdere hijskranen en verschillende soorten hijsvoorzieningen te hebben liggen, zodat materiaal en mensen soepel getransporteerd kan worden van de ene naar de andere plaats. Heeft u wel eens gedacht over deze hoeveelheid hijsvoorzieningenen te verminderen? En wat zou de impact zijn op veiligheid wanneer er minder gedoe is op de bouwplaats? Hoe meer verkeer er plaatsvindt, hoe meer mogelijkheden tot ongelukken er ontstaan.

Peikko biedt u een manier om het risico te verkleinen, namelijk het COLIFT hijssysteem met CE keumerk. Het COLIFT hijssysteem is ontworpen voor het eenvoudig en veilig hijssen van prefab betonkolommen. Doordat de hijsstang met een koord op afstand kan worden ontgrendeld, is geen hoogwerker nodig. Hierdoor kunt u snel en efficient monteren en is het hijsen met een COLIFT een tijd- en kostenbesparende hijsmethode.

De voordelen op rij:

  • Geen hoogwerker nodig door koordbediening op afstand
  • Minder mensen nodig om het hijssysteem te ontgrendelen
  • Minder kraanuren
  • Nóg meer tijd- en kostenbesparing in combinatie met het toepassen van Peikko boutverbindingen, zoals de HPKM® kolomschoenen.

 

Minder mensen, minder kraanuren en minder tijd nodig staat gelijk aan besparingen.

Tarja Jalli

Product Manager

Lifting Systems

Peikko Group Corporation

Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
See all articles